alle strafrechtelijke blogs

Artikel 1 strafrecht

Door ojpascal op maandag 7 juli 2014 08:10 - Reacties (26)
Categorie: Strafrecht, Views: 5.080

hoi allemaal,
ik heb besloten om de blog te beginnen met een waargebeurd verhaal hier in Nederland.
Om het netjes te houden heet de verdachte meneer X.

Meneer X werkt bij een vervoersbedrijf en rijdt elke dag gehandicapte kinderen van hun huis naar de school. Nou heeft een stel ouders na een tijdje het gevoel dat het niet goed met hun dochter. Hun dochter heeft een geestelijke beperking vandaar dat ze naar die school gaat. De ouders komen er achter dat er iets met het brengen naar school met meneer X, dus de ouders besluiten dat ze het busje een dag gaan volgen. Onderweg rijd het busje het bos in en de ouders volgen het, even later stopt het busje. De ouders hadden wat afstand gehouden en lopen wat meer naar het busje toen, en zien daar dat hun dochter seksueel misbruikt wordt door meneer X.

Nou heeft meneer X een goede advocaat ingehuurd en deze gaat eraan beginnen. Dus de advocaat onderzoekt de betreffende wet(artikel 247 van het wetboek van strafrecht uit mijn hoofd). Nou was de betreffende wet destijds onduidelijk en dus ging deze advocaat door met onderzoek tot aan de oorsprong van het wetboek van strafrecht. Nou blijkt dat deze wet bij de oorsprong niet gericht was op geestelijk gehandicapten maar alleen op lichamelijk gehandicapten. Dus meneer X wordt vrijgesproken want wat hij heeft gedaan is niet illegaal.

Dus de regering heeft snel deze wet aangepast maar volgens artikel 1 van strafrecht kan je niet veroordeeld worden voor een feit dat toen nog niet illegaal was.

Nou is de eindvraag moet er voor zaken als dit een manier komen om meneer X als nog te veroordelen?
Poll: Deze man:
Moet wel veroordeeld worden
Moet niet veroordeeld worden
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=391340&layout=1&sort=org
Ook een poll maken? Klik hier